REZULTATI ISTRAŽIVANJA U OKVIRU PROJEKTA PLATFORMA 50+

Projekt Platforma 50+ provodi se u okviru poziva „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada – UP.04.2.1.06“ Europskog socijalnog fonda

Projekt Platforma 50+ provodi se u razdoblju od 28. listopada 2020. do 27. listopada 2023. u okviru poziva „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada – UP.04.2.1.06“ Europskog socijalnog fonda, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.–2020.“, u tematskom području „Poboljšanje kvalitete življenja osoba s invaliditetom".

Bespovratna sredstva za provedbu projekta osigurao je Europski socijalni fond u iznosu od 2.940,259,47 kn (85%) te Državni proračun RH u iznosu od 518.869,32 kn (15%).

Nositelj projekta je Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, a provodi ga u partnerstvu s Edukacijsko - rehabilitacijskim fakultetom i 11 nacionalnih saveza osoba s invaliditetom, među kojima je i Savez civilnih invalida rata Hrvatske.

U okviru projekta provela su se tri znanstvena istraživanja u tri prioritetna područja za djecu i mlade s teškoćama, osobe s invaliditetom i njihove roditelje:

  • Usklađenost nacionalnog zakonodavstva s Konvencijom UN-a o pravima osoba s invaliditetom,
  • Mapiranje sastavnica neovisnog življenja i
  • Primjena i perspektive asistivne tehnologije.

Dobivene rezultate istraživanja možete proučiti niže na poveznicama.


Rezultate istraživanja ,,Usklađivanje nacionalnog zakonodavstva s Konvencijom o pravima osoba s invaliditetom” možete preuzeti OVDJE.

Rezultate istraživanja ,,Mapiranje sastavnica neovisnog življenja – MSNŽ“ možete preuzeti OVDJE.

Rezultate istraživanja ,,Asistivna tehnologija u 21. stoljeću – primjena i perspektive“ možete preuzeti OVDJE.

Logo - Europski stukturni i investicijski fondovi

Savez civilnih invalida rata Hrvatske
Kontakt