Održan koordinacijski sastanak Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u Zadru je od 01. - 03. ožujka 2016. godine održan koordinacijski sastanak s predstavnicima organizacija uključenih u provedbu Razvojne suradnje u području Centara znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj.

Prvi dan održan je sastanak s predstavnicima Saveza udruga osoba s invaliditetom koji su od 01. siječnja 2016. godine uključeni u Razvojnu suradnju kao Centar znanja za područje unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom  koji je bio prilika za:

- razgovor o  izazovima i iskustvu potpisivanja Sporazuma između Nacionalne zaklade i Centra znanja,

- kratki prikaz djelovanja svakog saveza unutar Centra znanja, te izazovima za 2016. godinu,

- razgovor o novim oblicima financiranja lokalnih udruga i inovativnim oblicima financiranja,

- usklađivanje aktivnosti 8. Centra znanja u 2016. godini.

Drugi i treći dan održan je zajednički sastanak s ostalih 7 Centara znanja (GONG, Zelena akcija, MoSt, Savez udruga Klubtura, ZMAG, Kuća ljudskih prava, Mreža mladih Hrvatske) na kojem je predstavljen 8. Centar znanja, 7 centara znanja predstavilo je svoje djelovanje i postignuća u 2015. godini, razgovaralo se o zajedničkim aktivnostima i izazovima svih 8 Centara znanja u2016. godini, unapređenju njihovog djelovanja, te o strategiji djelovanja Nacionalne zaklade za novo razdoblje 2016. - 2020. godine. 

Savez civilnih invalida rata Hrvatske na sastanku su predstavljali predsjednik Ante Kalina i izvršna direktorica Ljiljana Knežević.